Пиано ден в Балчик
Пиано ден в Балчик / netinfo
Днес в рамките на фестивала "Дни на класиката в Балчик" ще се проведе инициативата "Пиано ден". Тя е в подкрепа на дейността на Фондация "Академия класика" за събиране на средства за роял за новата концертна зала в културния център "Мелницата" в града

"Пиано ден" ще започне от сутринта с представление за най-малките, а после всички, които искат да рисуват, ще могат да сложат четки върху крайбрежната алея, за да изрисуват най-дългата цветна клавиатура. 

"Вечер в черно и бяло" е името на клавирния концерт, участие в който ще вземат Констанца Дюлгерова, Надежда Цанова, Петър Македонски и Ансамбъл "Софийски солисти". Новост за фестивала ще бъде киното. Филмът на режисьора Радослав Спасов "Пеещите обувки" ще бъде прожектиран от 21.30 ч. на сцена "Мистрал". 
 
Община Балчик подкрепи инициативата на Фондация "Академия класика" и чрез обновяване на хоризонталната пътна маркировка. Екип на общинската фирма "БКС" боядиса пешеходните пътеки по ул. "Приморска" като клавиатурата на пиано. Това провокира много туристи да си правят снимки до пътеките.