ПГ на Синята коалиция остава единна
ПГ на Синята коалиция остава единна / Дарик Добрич

Разпад на парламентарната група на Синята коалиция няма да има, заяви в Добрич зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев. По думите му Мартин Димитров остава съпредседател на синята група, а в ДСБ няма данни за народни представители, които са изявили желание да я напуснат. „Голямото мнозинство, със сигурност над необходимите 10 души, е за единство на парламентарната група. Коалиционното споразумение бе сключено за мандата на настоящото НС, така че то е валидно към момента", допълни Кънев.

Според него няма съмнение, че част от хората в СДС, които са взели решението за разтурване на коалицията, са много близки с ГЕРБ.

Кънев заяви, че бъдещата партия на Меглена Кунева не застрашава пряко ДСБ и няма да им отнеме избиратели. „Причината е, че посланията им са в класическия политически център и оставят отворена врата за съюз с БСП. Не виждам как това ще  застраши електората на ДСБ", подчерта Радан Кънев.

Социологически данни, с които ДСБ разполага, показвали паритет между двете сини партии и безпроблемно влизане на Синя коалиция в бъдещия парламент. „И двете партии поотделно са близо до влизане в парламента, но са под чертата. Самостоятелното явяване в момента изглежда единствената възможност и пред двете формации, но те трябва да положат много големи усилия да влязат в НС", заяви зам.-председателят на ДСБ.