Петър Димитров: БСП-Добрич трябва да си избере ново ръководство
Петър Димитров: БСП-Добрич трябва да си избере ново ръководство / Дарик Добрич

Местната организация на БСП трябва да си избере друго ръководство, заяви на пресконференция в Добрич левият депутат от Добрички избирателен район Петър Димитров. Според него сегашният председател Владимир Калчев практически не ръководи градската организация и областния съвет на БСП. Минаха местни и президентски избори без да се събере областния съвет на БСП, защото Калчев не може да го събере, посочи Димитров.

"В живота и кариерата на Владимир Калчев има факти, които са в разрез с ценностите и морала на БСП и реално вредят на партията", заяви още депутатът. Той не пожела да конкретизира думите си, но спомена, че срещу Калчев са водени проверки от МВР и Прокуратурата.

Според Димитров методите на работа на Владимир Калчев са в разрез с традициите и морала на БСП, защото той е организирал "производството на анонимки и е станал разпространител и обяснител на тези анонимки". "Владимир Калчев се опитва да яхне авторитета на Георги Първанов и да го използва за лични цели", каза още депутатът.

Дарик припомня, че в началото на март до медиите в Добрич бяха изпратени анонимни писма, в които се твърдеше, че народният представител Петър Димитров настройва хората срещу Георги Първанов и манипулира основните партийни организации в полза на Станишев.

Местната организация на БСП е в отчетно-изборна кампания. Събранията в 40-те  основни партийни организации трябва да приключат до края на март. На 7 април ще се проведе общинска конференция, която ще избере ново ръководство на общинския съвет на БСП и ще утвърди 4 или 5 делегати за партийния конгрес на 19 и 20 май.