Педагози от пет държави посетиха Библиотека Дора Габе
Педагози от пет държави посетиха Библиотека Дора Габе / netinfo

Регионална библиотека „Дора Габе" посрещна гости от детски градини от Естония, Италия, Румъния, Турция и Франция, партньори на ДГ №29 „Любимка" Добрич в проект Good Start Grow Smart по Програма Еразъм+. Те разгледаха регионалната библиотека, като обърнаха специално внимание на сектор "Работа с деца". На чуждестранните преподаватели бе представен филм за град Добрич. Деца от Фолклорен танцов клуб "Фолк денс" Добруджа поздравиха гостите с изпълнения на български народни танци.

С участието си в проекта "Добър старт за интелигентни деца" от детска градина №29 „Любимка" споделят и обогатяват педагогическата практика и опит с колеги от други европейски страни. Целта е да се популяризира прилагането на активни методи за обучение по математика и наука в детската градина на база образователни стратегии и проекти с деца от предучилищна възраст.

Участниците в проекта работят за преодоляване на предразсъдъци и стереотипи, за уважение на културните и религиозни различия, за добри междуличностни отношения и толерантност.

Педагози от пет държави посетиха Библиотека Дора Габе
netinfo