Партии подписаха споразумение за почтена предизборна битка
Партии подписаха споразумение за почтена предизборна битка / Дарик Добрич

Водачът на листата на партия НДСВ в Добрич Красимир Станков подписа споразумение за политическа почтеност и толерантност по време на предизборната кампания. Документът е изготвен от Гражданско движение ДНЕС и се предлага на кандидат-депутатите от цялата страна за трети пореден път при избори за местна власт и Народно събрание, поясни Даниел Алексиев, областен координатор на организацията.

Пред Дарик Красимир Станков заяви, че смята споразумението за задължително за всички политически сили, които следва да се съобразят с него. "Важно е изборите да минат в дух на спокойствие, почтеност и уважение към противници", каза той. Станков е издигнат от гражданска квота, а листата на НДСВ се състои само от местни хора. Водачът е завършил Спортна академия, преподавател е в Шуменския университет. Приоритети за област Добрич, според него, са демографският проблем и образованието. Работа има по учебните програми и помагалата, с които се подготвят децата, каза Станков. Той смята, че може да бъде полезен на местно ниво и за спортните школи, които са комерсиализирани, а безплатните форми - закрити.

Споразумението на ДНЕС бе подписано само от още две политически сили, като то остава отворено в офиса на движението и всички останали могат да го подкрепят до датата на изборите - 5 октомври. Полагайки подписите си под документа, политиците обещават да спазват Конституцията, законите на страната и правата на българските граждани; да не се уронва престижа на опонентите в кампанията; да се правят качествени политически дебати; да не се купуват гласове и да не се използва служебно положение и власт за въздействие на избирателите. Според Алексиев политиците спазват тези правила през кампанията.