Папаризов: Важно е да имаме активно присъствие в Европейския парламент
Папаризов: Важно е да имаме активно присъствие в Европейския парламент / Емилия Укова
Папаризов: Важно е да имаме активно присъствие в Европейския парламент
18819
Папаризов: Важно е да имаме активно присъствие в Европейския парламент
  • Папаризов: Важно е да имаме активно присъствие в Европейския парламент

Европейският парламент е важен за нас и е важно да имаме активно присъствие в него, заяви в Добрич евродепутатът Атанас Папаризов.

 

Аз съм председател на групата на българските социалисти в европейската социалистическа партия и мисля, че успяхме да наложим да се отчитат българските интереси, допълни Папаризов.

 

„Преди да влезем в тази група социалистите като цяло гласуваха против ядрената енергетика. Откакто сме в групата, заедно с други нови страни, отстояхме по този въпрос да се гласува по съвест, тъй като едни страни развиват ядрената енергия, а други не. По този начин, след като няма обща партийна позиция, на практика половината от колегите гласуват в подкрепа на проектите в областта на ядрената енергия”, обясни евродепутатът, който е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика.

 

По думите му това е изключително важно сега, когато предстои да се гледа рамкова директива, свързана с безопасността на ядрените централи. Директивата ще въведе задължителни норми за ядрена безопасност в Европейският съюз, които съвпадат с нормите на Международната агенция за ядрена енергия.

 

Папаризов припомни, че навремето тази агенция беше дала добра оценка за трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

 

Думите на евродепутата чуйте в прикачения файл: