Паметникът на Хан Аспарух - символ на Добрич?
Паметникът на Хан Аспарух - символ на Добрич? / netinfo
Близо 45% от участниците в анкета на Община Добрич биха желали Паметникът на Хан Аспарух да бъде символ на града. Анкетата на тема „Кой обект в Добрич се приема най-вече като символ на града” е проведена на интернет страницата на Община Добрич www.dobrich.bg. Сред възможните отговори са били посочени общо 5 обекта - Паметника на Хан Аспарух, Часовниковата кула в "Стария Добрич", Художествената галерия, АЕМО "Стария Добрич" и Военното гробище.

44.73% или 407 от участниците в анкетата смятат, че паметникът на Хан Аспарух е най - подходящ за символ на Добрич. На второ място или близо 34% от участниците посочват АЕМО "Стария Добрич" като символ на града. Останалите гласове се разпределят между Часовниковата кула, Художествената галерия и Военното гробище. Общо 910 са подадените гласове.

Анкетата в сайта няма претенции за представителност и не е обвързана с конкурса за туристическо лого, който тече в момента, уточняват от кметството.

На страницата на общината вече може да се гласува в нова анкета. Темата е "Бихте ли подпомогнали изграждането на паметник на Освободителя на Добрич от 1916 г. Генерал Иван Колев?".