ОУ „Христо Ботев“ учреди награда за изключителни постижения
ОУ „Христо Ботев“ учреди награда за изключителни постижения / Дарик Добрич

Основно училище „Христо Ботев" за първи път връчи награда за изключителни постижения. За връчването й бе избран моментът на общоградско поклонение пред паметника на Христо Ботев в двора на учебното заведение. Призът представлява малка пластика - уникат.

Носител на първата награда по повод 2 юни - Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, стана Божидара Цонева. Момичето завършва седми клас и има отличия в 5 национални олимпиади - по химия, биология, история, география, английски. Наградата й бе връчена от директора Нели Торбатова.

ОУ Христо Ботев учреди награда за изключителни постижения
netinfo

Малка пластика получи и четвъртокласникът Георги Петков, който се изявява в света на математиката, има първо място на състезание в Русе, както и 3-о място в областен кръг на надпреварата „Знам и мога", участия в Лингвистично кенгуру и Европейско кенгуру.

Грамота за особени постижения бе дадена на шестокласничката Снежана Стоянова, която има над 10 награди от литературни конкурси.

За Дарик директорът Нели Торбатова поясни, че наградата за изключителен принос на ОУ „Хр.Ботев" в Добрич ще се връчва не непременно всяка година на 2 юни, а само когато има заслужил я ученик с наистина изключителни постижения.

Училището даде грамоти и на учители, допринесли за успехите на наградените ученици - Елка Атанасова, Марияна Панайотова, Иванка Полименова и Светослав Томов.