зима път
зима път / БГНЕС
От Областно пътно управление информират, че е отворен за движение пътят Добрич-Генерал Тошево. Всички пътища от републиканската мрежа в региона са проходими при зимни условия, като се апелират водачите да се движат със съобразена със зимните условия скорост. От ОД на МВР съобщават за едно пътно-транспортно произшествие с материални щети. Служители на Пожарна безопасност и защита на населението са се отзовали на два сигнала за пожар без материални загуби /запалени са били комини/ и на девет повиквания за оказване на техническа помощ – отстраняване на паднали дървета на територията на областта. Пожарникари са помогнали и на линейка на Центъра за спешна медицинска помощ до село Славеево и са евакуирали закъсали коли до Безводица.

От „Енерго-про“ информират, че поради силния вятър има множество прекъсвания на изводи високо напрежение, което води до нарушеното електроснабдяване. Екипите продължават да работят за възстановяване на електрозахранването на всички населени места.

От ВиК съобщават, че поради липса на електрозахранване по помпените станции в Добрич ще има нарушено водоподаване. Проблеми с водоподаването ще има и на територията на други общини.

В община Добричка е затруднено движението от третокласна и четвъртокласна мрежа, чието почистване се извършва и в момента. Без вода е село Врачанци, а без електрозахранване са 15 села. 11 села в тази община са с частично електрозахранване. Пет села в община Балчик са без електрозахранване, едно е без вода. В община Каварна има 10 села без електрозахранване.
Труднопроходими са пътищата на територията на община Генерал Тошево, 30 села са без ток и 20 села са без водоснабдяване. Има населени места без ток и вода и в общините Шабла и Крушари.