Отварят поетапно пътища в Добричко - първо за Варна
Отварят поетапно пътища в Добричко - първо за Варна / Дарик Добрич

Въпреки сложната ситуация, със снегопочистващата техника на АПИ се направи необходимото да бъде отворен за движение пътят Добрич-Варна в двете посоки за МПС до 3.5 т" - информира областният управител Детелина Николова, председател на щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.

Очаква се към 9.30 часа за движение на автомобили до 3.5 т да бъде отворен и пътят Добрич-Карапелит-Алфатар посока Силистра. Към обяд се очаква да бъде почистен и отворен също за движение на МПС до 3.5 т пътят Добрич-Генерал Тошево. Работи се усилено за почистване и отваряне на пътя Добрич-Балчик и по участък от І-9 Дуранкулак-Балчик-Добрич.

"Сериозен проблем, по който се работи с осигуряване на достъп на екипите на "Енерго-Про", е скъсан далекопровод между Генерал Тошево и Спасово, в резултат на което около 10 села са без електрозахранване" - информира Детелина Николова. Освен в община Генерал Тошево, без ток е и село Стефан Караджа в община Добричка.

"През цялата нощ времето бе изключително динамично, като късно през нощта се влоши най-много в североизточната част на областта. Силният снеговалеж и нулевата видимост станаха причина в много участъци през нощта снегопочистването да бъде преустановено. Затова и една голяма част от пътищата останаха затворени за движение.", посочват от Областна администрация.