Оттеглиха докладната за ЦУТНТ
Оттеглиха докладната за ЦУТНТ / Дарик Добрич
Оттеглиха докладната за ЦУТНТ
35295
Оттеглиха докладната за ЦУТНТ
  • Оттеглиха докладната за ЦУТНТ

Зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева оттегли докладната си записка за  потвърждаване на решение на Общинския съвет на Добрич за закриване на ЦУТНТ.
В мотивите си за нейното внасяне тя посочваше, че Общинският съвет на Добрич вече има решение за закриване на ЦУТНТ, то обаче е взето на извънредна сесия, а не на редовно заседание, както изисква законът за местното самоуправление и това налага решението да бъде прегласувано.

След като днес Койчева оттегли предложението си, тя коментира за Дарик, че това в процедурно отношение няма да попречи на закриването на Центъра. По думите й дебатите по закриването вече са се състояли и процедурата по закриването върви.
Койчева направи уговорката, че ако се наложи докладната записка отново ще бъде внесена, защото е ясно, че това звено не работи.

На пресконференция вчера директорът на ЦУТНТ Тома Киряков заяви, че там функционират два клуба - „Конструктор" и „Космос", в които по документи са записани 65 деца. Койчева обаче отбеляза, че при многократни проверки в Центъра е установено, че школите се посещават от по две-три деца.

Думите на зам.-кметът можете да чуете в прикачения звуков файл.