Изкопът в жк "Христо Ботев" е бил запълнен днес
Изкопът в жк "Христо Ботев" е бил запълнен днес / снимка: Янко Чамурлиев
Живеещи в блок 4 на ЖК „Христо Ботев” в Добрич се оплакаха от пропуски, допуснати от фирма "Аресгаз" ЕАД при присъединяване на блока към газопреносната мрежа.
 

В писмо до медиите се казва: „Вече повече от 3 седмици, непосредствено до вх.В има необезопасен изкоп, в който засега по едно чудо не е паднало малко дете или възрастен човек. По цялото протежение на блока има невъзстановени настилки, които в случая не са опасни, като изкопа до вх.В, но се надявам да бъде спазен законът...”
 
Освен това по етажните площадки на вх.4 има опасно стърчащи остатъци от шпилки, които са ползвани за фиксиране на машината за разпробиване на етажните плочи. Шпилките са с височина 2-3 см и са остри режещи ръбове.
 
Да не говорим, че при последващи монтажни дейности по поставяне на табла за абонатни отклонения, монтажниците не почистват след извършване на монтажите.”
 
Ръководителят на звеното на "Аресгаз" в Добрич Георги Тодоров увери, че още тази сутрин е направил оглед на обекта и е разпоредил да се вземат мерки. По думите му, по обяд изкопът е бил запълнен, а шпилките – обезопасени. Той обясни забавянето с технически проблеми.

"Във връзка с течащите строително-монтажни работи по реализацията на инвестиционната програма на дружеството за 2019 г. е възможно наличието на ситуации от подобен характер, за което бихме искали да се извиним за причиненото Ви неудобство", отговарят от централата на фирмата във Варна.