Отнемат близо 1 млн.лева от добрички сутеньор
Отнемат близо 1 млн.лева от добрички сутеньор / DarikNews.bg

928 356 лева ще бъдат отнети в полза на държавата от 34-годишен добричлия - Милен Ал., след като Окръжен съд - Добрич уважи иск на Комисията за отнемане на незаконно имущество.

Сред имуществото, което ще придобие държавата, са дворно място в Добрич, мотопед „Зонг Шен", леки автомобили „Мерцедес" и „Ауди", номиналната стойност на 50 дружествени дяла - 5 000 лева, още 4 050 лева, както и собственост върху 18 мобилни телефона, пистолет „Волтрон Майор", два броя пълнители за него, 2 компютъра. Съдът постанови да бъдат отнети в полза на държавата общо 423 000 лева, представляващи пазарната стойност към датата на продажбата на 3 недвижими имота и 13 леки автомобила.

Окръжен съд - Добрич отхвърли искането на Комисията за провъзгласяване на недействителност на сключените между добричлията и петима купувачи на негови имоти, обаче отне 69 114 лева, равняващи се на пазарната стойност на собствеността.

Милен Ал. е с влязъл в сила през 2011 г. съдебен акт на Окръжен съд - Варна. Той е признат за виновен в участие в организирана група за трафик на хора, използвани за развратни действия. Сутеньорството е извършвано от юли до ноември 2010 година в Добрич, Варна и Германия.

Решението на Окръжен съд Добрич подлежи на обжалване.