/ dariknews.bg
Отлага се рожденият ден на Читателско студио "Добруджански истории",  съобщи за Дарик организаторът Илияна Христова. На 24 май инициативата трябваше да отпразнува 1 година от създаването си, но тържеството ще се състои на друга дата в близките дни.

Причината е внезапната кончина на Таня Златева – един от активните участници в студиото, както и в културния живот на Добрич. Таня бе само на 36 години, логопед с хоби да създава красиви предмети. Тя се представи неотдавна и в Училището за креативно мислене. „90 процента от хората на читателското студио са нейни приятели и затова отменям събитието“, съобщи организаторът.  
 
Читателското студио "Добруджански истории" е независим проект на Илияна Христова. Съществува от 24 май 2017 г. и събира почитатели на словото, като пишещи добруджанци споделят със слушатели своите произведения. Досега са проведени три негови издания.

Идеята на Илияна е на рождения ден да не ангажира пишещите, а да подбере тя самата текстове. Четенето им ще бъде от посетителите, като за всеки осмелил се да застане пред микрофона ще има подарък – торта. В инициативата участват както утвърдени добруджански творци, така и автори, които нямат издадени книги и публикации на произведенията си и за първи път се срещат с публика.