Станимир Георгиев, председател на УС на българското движение „Син флаг”
Станимир Георгиев, председател на УС на българското движение „Син флаг” / КК Албена
Плажовете "Албена" и "Бялата лагуна", които бяха сертифицирани по Програма "Син флаг" и наградени с престижната световна награда „Син флаг”, са били проверени от Международната координация по програмата в Дания, съобщават от ваканционното селище.

Проверката е била извършена от дългогодишния одитор Дионисия Пападопулу, която е инспектирала изпълнението по критериите на програмата. Одиторката е споделила, че плажовете Албена, Бялата лагуна, както и другите 10 плажа по родното ни Черноморие, на които се веят сините знамена, се справят отлично с покриването и изискванията на синия флаг и по нищо не отстъпват на световните си конкуренти.  Пападопулу е била впечатлена от чистотата, каквато рядко е срещала в другите страни, информират от българското движение „Син флаг”.
 
Проверяващата е оценила високо добрите практики по отличените със „Син флаг” български плажове, свързани с инфраструктурата, услугите, информацията и предлагането на удобства за хората с увреждания.

"Син флаг" е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени през 2017 г. най-добрите световни плажове, яхтени пристанища и туристически водни съдове. През 2017 Албена за 19-ти път е носител на престижния флаг.