Откриват три нови частни училища в Добрич
Откриват три нови частни училища в Добрич / netinfo
Проекти за поне три нови частни училища се разработват в Добрич. Това става ясно от докладна записка до Общинския съвет, с която се искат под наем части от училищни сгради – публична общинска собственост – за нуждите на частни учебни заведения.

Предложението ще бъде разгледано на сесията на местния парламент на 27 януари.

Едното искане е да се предостави етаж от СОУ”Дора Габе” за създаване на частно основно училище. Частната гимназия „Леонардо да Винчи” пък е депозирала молба да получи свободни помещения в ОУ”Хан Аспарух” за стартиране на начално училище със засилено чуждоезиково обучение. „Сдружение с нестопанска цел за предприемчиво гражданско общество" иска 4 стаи в ОУ”Отец Паисий” за откриване на Частно основно училище „Галилео Галилей”.

Били са проведени срещи с директорите на трите общински училища и е извършено заснемане на исканите помещения от експерти на община Добрич.

„Кметството е подкрепяло частни начинания и публично-частни партньорства, които осигуряват инвестиция в бъдещето, особено когато това се отнася до създаване на условия за качествено образование, възпитание и развитие”, е написала в докладната записка вносителката – зам.-кмета с ресор „Хуманитарни дейности” Камелия Койчева.