Откриват нова база на АСА - Шеле
Откриват нова база на АСА - Шеле / Sofia Photo Agency

Нова база на сметопочистващата фирма „АСА - Шеле" - филиал Добрич се открива този следобед, съобщи шефът й Григор Алексиев. Базата се намира на околовръстния път, до кв. „Добротица" и е разположена на площ от 4,5 декара. Вече е изградено сервизно хале с два канала за ремонт на специализираните автомобили, както и помещения за магнезиево-солните смеси, които се използват през зимните месеци. До момента в новия комплекс са инвестирани около 500 000 евро. 

По повод откриването на базата днес в Добрич ще пристигнат представители на централата на „АСА" във Виена. Те ще имат среща с кметския екип. 

„Досега плащахме наем за помещенията, които ползваме. В условията на икономическа криза единствената инвестиция, която австрийската компания прави, е тази в Добрич. Това е така, защото сме един от водещите филиали и покриваме целия спектър дейности по почистване и извозване на сметта", коментира Алексиев. 

Базата ще се довърши на още два етапа до 2011 година. Предстои да бъдат изградени още закрити помещения за специализираните коли. Автопаркът на „АСА - Шеле" - Добрич в момента наброява 16 автомобила.