Откриват лятната кампания Забавното лятно четене
Откриват лятната кампания Забавното лятно четене / netinfo

В Регионална библиотека „Дора Габе” от 15 часа ще бъде открита Националната лятна кампания „Забавното лятно четене”, инициатива на българския детски портал Az-deteto.bg, чиято цел е провеждането на ежегодни мащабни летни кампании за насърчаване на детското четене. Инициативата е насочена към всички деца в България на възраст между 6 и 14 години и техните родители.

В проявата ще се включат ученици от СОУ „Димитър Талев”, Хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий” и СОУ „П.Р.Славейков”. В откриване на събитието ще участва Мария Дуковска, гл.редактор на сайта Az-deteto.bg.

Кампанията се базира на реално измерими резултати от онлайн читателски дневник. Всяко дете попълва информация за книжките, които е прочело. Различни събития се провеждат в цялата страна за анонсиране и подкрепа на инициативата, а в края на кампанията се обявява победител, избран сред децата, прочели най-много книжки. Кампанията протича през месеците на лятната ваканция на учениците в периода 1 юни – 15 септември и е с национално покритие.