Откриват футболни игрища в 4 детски градини в Добрич
Откриват футболни игрища в 4 детски градини в Добрич / Дарик Добрич

4 детски градини в Добрич се сдобиха с нови площадки за футбол, съобщават от общината. Те са реализирани по проект за развитие на футбола от най-ранна възраст, стартиран от Община град Добрич, ФК „Добруджа" и Детски ФК „Звездичка" (Бургас). Игрищата са с изкуствена трева и се намират в градините „Радост", „Звънче", „Слънчице" и „Звездица".

Детските заведения подписаха 5-годишен договор, съгласно който с помощта на спонсори да се изградят площадките. С желаещите деца на място ще работят треньори, които са на щат и във ФК "Добруджа". Целта е най-талантливите да бъдат привлечени в подготвителните групи на клуба. Вече са подадени над 350 заявления от родители за обучение на техните деца, като голяма част от желаещите да тренират футбол са момиченца.

Площадките ще бъдат открити на 19 септември от кмета на Добрич и представители на детски ФК „Звездичка". В строителството им са помогнали фирми и граждани, сред които Георги Веселинов и Ерхан Фикрет от „Клас Олио", д-р Димитър Мартинов, арх. Георги Катранджиев, Ангел Илиев, Николай Бончев и други.

„Към момента има вече изградени 7 бетонни площадки в Добрич, 4 от които ще открием сега и след 15 дни - други две. Очакваме в спонсорството да се включат още бизнесмени, начело с Недко Митев, които вече са потвърдили своята готовност за помощ" - споделя Петър Алексиев - изпълнителен директор на ФК „Звездичка" (Бургас).