Откриват 3D кино в Каварна
Откриват 3D кино в Каварна / kavarna.bg

В Каварна откриват 3D кино, което ще носи името на българския актьор - Петър Слабаков. Във фоайето на салона ще бъде подредена негова колекция от ордени и реквизити, снимки и информация за филмографията на големия актьор.

Церемонията по откриването е в 13.00 часа в неделя, 17 август. На нея ще присъстват синът на актьора - Андрей Слабаков, актьорите Ернестина Шинова, Марта Вачкова, Владислав Карамфилов, певците Румънеца и Енчев.

Веднага след официалната част, в 13.30 часа, ще бъде показан българският игрален филм „Покрив" на режисьора Иван Андонов с участието на Петър Слабаков. Същия ден, от 18.00 часа, зрителите ще могат да гледат филма „Операция Шменти Капели" по сценарий на Владислав Карамфилов - Влади Въргала, който ще присъства на прожекцията и ще се срещне с публиката.

Модерният киносалон в Каварна е разположен на мястото на старото зимно кино и разполага със 100 места. Сградата е възстановена от общината през 2012 година.
Отварянето на киното се осъществява с подкрепата на американската компания AES Geo Energy, която инвестира и в други обекти в града.