Открива се традиционната кандидатстудентска борса
Открива се традиционната кандидатстудентска борса / netinfo

Над 30 висши училища и образователни организации ще се включат в традиционната кандидатстудентска борса, която ще се проведе днес и утре в Общински младежки център - Добрич.

Кандидадат-студентите ще получат информация, консултация и съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване. Младите хора ще могат да се информират за класиране и записване, за програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити, за предварителните и редовните изпити, за признаването на матурите, както и за своето битово устройване и социални придобивки. Организатор на форума е Общинският център за кариерно развитие.

Добрич е сред осемте града в страната, в които ежегодно се организира борса в помощ на кандидат-студентите. Участващите висши училища ще предлагат и кандидатстудентски справочници, които съдържат пълната информация за програмите за подготовка за изпитите, сроковете за подаване на документите, както и кратка характеристика на специалностите, обясни ръководителят на Центъра за кариерно развитие Кольо Александров.

В кандидатстудентската борса в Добрич ще се включат почти всички големи университети в страната, сред които Софийският университет "Свети Климент Охридски", Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий", Аграрният университет - Пловдив, Американският университет - Благоевград. За първи път на борсата в Добрич ще се представи Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии- София. След няколкогодишно прекъсване на форума в Добрич ще бъде отново и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив.

В кандидатстудентската борса ще се представи Американският колеж в Кипър и частният професионален колеж по екранни изкуства - АРТ колеж - София.