Открита е процедура за преобразуване на ВУМК в университет
Открита е процедура за преобразуване на ВУМК в университет / ВУМК

 

Висше училище Международен колеж има официално писмо от Националната агенция по акредитация (НАОА) за открита процедура по преобразуване в университет, съобщи ректорът ВУМК доц. д-р Тодор Радев по време на откриването на новата учебна година в учебното заведение.

За първи път в историята на ВУМК, в град Добрич се записаха да учат младежи от Непал и Туркменистан. Разнообразието от националности расте постоянно като до този момент студентите на ВУМК и HRC Кулинарна Академия са от над 30 страни. Любопитното oще е, че в някои специалности, броят на чуждестранните студенти надвишава този на българските – най-предпочитаните от чужденците са Хотелски мениджмънт (Hospitality Management) и Международен бизнес мениджмънт (International Business Management). Тази година висшето училище прие студенти от Казахстан, Индонезия, Монголия, Китай, Нигерия, Иран, Индия, Испания, Португалия, Полша, Унгария, Русия, Сърбия, Гърция, Нова Заландия и др.

Специално за тържеството в Добрич присъстваха и част от студентите на ВУМК, избрали да учат в програмите на висшето училище във Варна и София.