Откриха пакетирани храни в цех за оцет в Добричко
Откриха пакетирани храни в цех за оцет в Добричко / Дарик Добрич

След подаден сигнал е проверен обект за производство и бутилиране на оцет, намиращ се в село Приморци, община Добричка, съобщават от Агенцията по безопасност на храните. Складът е експлоатиран от фирма „Венци Трейдинг" ЕООД.

Установено е, че обектът е регистриран по Закона за храните и материално-техническата му база и оборудване са в съответствие с българското законодателство. В складовото помещение за съхранение на готова продукция са открити значителни количества опаковани храни - ориз, боб, грис, леща, грах, брашно, захар, трапезна сол. Те не са вписани като групи храни в удостоверението за регистрация и не касаят дейността на обекта. В предоставените на проверяващите фактури липсват партидни номера, а част от опакованите храни, които не са произведени в предприятието, са установени количества с изтекъл срок на годност.

Съвместно със Специализираната прокуратура, Национална служба "Полиция", Агенция „Митници" и Националната агенция по приходите, инспекторите са направили внезапни проверки и в Харманли на два нерегламентирани обекта - гаражи, товарен автомобил и цех за бутилиране на растителни масла.