Откриване нова спортна площадка
Откриване нова спортна площадка / Община Шабла
Учениците от СУ „Асен Златаров“ в Шабла вече имат нова спортна площадка. Тя бе официално открита с прерязване на лента от кмета на Общината Мариян Жечев; председателят на ОбС д-р Йорданка Стоева и директорът на СУ „Асен Златаров Петранка Валентинова. Гост на церемонията бе Калоян Койчев, ст. експерт „Професионално образование и обучение“ в РУО Добрич.
 
Площадката е построена със средства от Министерство на образованието и науката (МОН) - 119 304 лева, в рекордно кратък срок. Изпълнител на проекта е специализираната фирма в изграждане на спортни терени „Есен Спорт“ ООД  Варна.
 
Многофункционалното игрище е 1200 кв.м, с петслойна акрилна система, разполага с терен за мини футбол и с професионални баскетболни системи с поликарбонатно стъкло, стрийт-фитнес с уреди на Титан. От местната администрация благодариха на МОН за съоръжението и за оборудвания с компютри кабинет в СУ „Асен Златаров“. Д-р Стоева пожела на учениците да ползват със здраве новата си придобивка, както и да я пазят, за да я има и за бъдещите поколения.
 
Мажоретният състав към ОДК Шабла, с ръководител Надя Иванова, поздрави ученици и гости със свое изпълнение, а ученици от X и XI клас на училището, нагледно показаха някои упражнения на стрийт-фитнеса.