Откриха нова спортна площадка в квартал „Балик“
Откриха нова спортна площадка в квартал „Балик“ / Дарик Добрич

Нова площадка за спорт и игра на деца откри кметът Йордан Йорданов в кв."Балик". Тя се намира до блокове 13, 15 и 16. На нея има комбинирано игрище за футбол и баскетбол, маси за тенис, фитнес елементи и зона за игра на най-малките. Сложени са пейки, имотът е ограден с мрежа и озеленен.

Вместо да пререже лента на новия обект, кметът подари знамето на Община град Добрич на хората с пожелание да пазят площадката. Заради вандалските посегателства, които бяха направени по спортните съоръжения преди дни, стана дума за опазването. Кметът съобщи, че има монтирана камера за наблюдение, свързана с полицията. Ще бъде сложена и втора и нарушителите ще се санкционират. Самите хора споделиха опасенията си, че придобивката им няма да бъде добре съхранена.

Откриха нова спортна площадка в квартал Балик
netinfo

Площадката е реновирана в публично-частно партньорство между Общината и фирма „Клас олио", които са осигурили 25% от финансирането. Представителят на инвеститора - Ерхан Фикрет, каза, че се радват да дадат възможност на децата да преоткрият спорта и да излизат по-често от компютърния свят и домовете си да играят на открито и да имат социални контакти.

Събитието бе очаквано с голямо нетърпение от десетки събрали се на 15 септември вечерта. Хората споделиха, че отдавна чакат площадката, писали са молби години наред до общината за подобряването й. Според живеещите в района, там има много деца, които досега е нямало къде да играят. Мястото е било „много грозна картинка, всичко е било разрушено и мръсно". Имало е само една пързалка с дупка в средата и малко пясък.

Йордан Йорданов заяви, че за кметския екип е приоритет обновяването на кварталите. Следващата площадка ще бъде на Рилските блокове.

Откриха нова спортна площадка в квартал Балик
netinfo