/ netinfo
Състав на Апелативен съд-Варна потвърди определение на Окръжен съд-Добрич, с което е било отказано изменение в по-лека мярка за неотклонение спрямо Андреан Г., разследван за притежание на марихуана и амфетамини, предназначени за продажба.

54-годишен мъж получи условна присъда за смърт в катастрофа

Той е в ареста от 25 септември тази година, след като е бил привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР в Добрич за държане с цел разпространение 84,2 грама марихуана и 38,4 грама амфетамини.

В жалбата пред Варненския апелативен съд защитата на младия мъж се позова на влошеното му здраве, поиска нова съдебно-медицинска експертиза и посочи, че изготвената миналата седмица била непълна, необективна и некомпетентна.

Мъж от Добрич отива в затвора за телефонна измама

Не се спори за наличието на обосновано подозрение, че младежът, който не е навършил 20 години, е съпричастен към престъпното деяние, за което отговаря пред съда, отбелязват от институцията.

Притежанието на забранени от закона вещества, предназначени за продажба, не е инцидентна проява за Андреан. Само няколко месеца след изтърпяването на наказание за идентично престъпление, той отново е разследван, че държи марихуана и амфетамини с цел разпространение.

19-годишен получи присъда 18 години затвор за грабеж и опит за убийство

Този факт води съда до извода, че е съвсем реална опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение, младежът да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. Апелативният съд отказа изготвянето на нова експертиза, тъй като констатациите от предната са, че състоянието на младежа, въпреки констатираното заболяване му позволява да пребивава в условията на ареста, където се лекува. Съставът във Варна потвърди постоянния арест на Андреан Г., като определението не подлежи на обжалване.