/ Thinkstock/Getty Images
Регионалното управление на образованието-Силистра организира Регионална кръгла маса в рамките на проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“.

Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Участие в събитието ще вземат директори на училища, педагогически специалисти и представители на съветите „Твоят час”.

За популяризирането на дейностите, резултатите и постиженията на учениците, включени в групите през 2017-2018 учебна година, 69 ръководители на групи по проекта от училища в областта ще представят мултимедиийни презентации. Целева група по проекта са ученици от 1-ви до 12-ти клас от държавните и общинските училища, включително и с образователни дефицити и ниска мотивация за учене, които са в риск от преждевременно напускане на училище.

През 2017-2018 учебна година в проекта са включени 66,55% от всички ученици в дневна форма на обучение от 44 училища на територията на област Силистра. Общият брой на сформираните групи за извънкласни дейности е 527, като от тях 303 са  групи за занимания по интереси и 224 групи за преодоляване на обучителни затруднения.