Отчитат икономическите резултати на дружествата с общинско участие
Отчитат икономическите резултати на дружествата с общинско участие / Дарик Добрич

Устав на ПФК „Добруджа” и предложение за побратимяване с град Шафхаузен в Швейцария са първите точки от дневния ред на днешното редовно заседание на Общински съвет Добрич. Дебатите започват в 9.00 часа в голямата зала на кметството.

На сесията ще бъдат отчетени финансово-икономическите резултати на търговските дружества със 100% и дялово общинско участие. Съветниците ще трябва да одобрят бъдещия шеф на ДКЦ-2, като след конкурса е постъпило искане от д-р Силвия Демирева да се провери комисията по избора за конфликт на интереси. Зам.-кметът Иван Колев предлага даването под наем на место за павилион за пакетирани стоки и кафе машина в Дома за стари хора.

Димитричка Тодорова внася предложение за промяна на правилника за организацията и дейността на Общински съвет Добрич, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация с изграждане на постоянна комисия по Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси.

Както Дарик вече съобщи, съветникът Герман Германов обеща на заседанието днес да внесе питане до кмета и администрацията относно промяната на статута на сградата по ул. "8 март", където провеждат сбирки "Свидетели на Йехова", както и за легалността на пребиваващите там чужденци.