Отчетоха сборния бюджет на Балчик за 2008 година
Отчетоха сборния бюджет на Балчик за 2008 година / netinfo
Отчет на сборния бюджет за 2008 година приеха общинските съветници в Балчик. Кметът Николай Ангелов заяви, че общото увеличение спрямо приетия през март миналата година бюджет е в размер на 4 059 767 лева. Той направи обстоен анализ на приходите и разходите, от който стана ясно, че ръстът на общото изпълнение спрямо 2007 година е 27%. Приходите от финансиране на делегираните от държавата дейности са в размер на 5 918 355 лв.

Съветниците одобриха 7-членна комисия, която ще проверява за конфликт на интереси лицата, заемащи публични длъжности. Проверката ще се извършва за кметове и зам.-кметове, както и за общинските съветници. До края на януари те ще трябва да подадат декларации. За председател на комисията бе избран д-р Светомир Михайлов – общински съветник от ГЕРБ.

Беше приета и нова наредба за местните такси и цени на услуги в община Балчик. Основно промените касаят такса смет заради нарасналите разходи по дейността сметосъбиране и разширяване на организираното сметоизвозване по селата.