Отчет на бюджет'2015 ще разгледат съветниците на Добрич
Отчет на бюджет'2015 ще разгледат съветниците на Добрич / Дарик Добрич

Общински съвет Добрич заседава от 9.00 ч. Съветниците ще разгледат 20 точки в дневния ред. Очаква се да положи клетва нов съветник от ВМРО - Пламен Николов, който влиза на мястото на Иван Пеев, отказал се от мястото си по вътрешнопартийни причини.

Кметът ще направи годишни отчети за изпълнението на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз за 2015-а, както и за капиталовата програма и управлението на общинската собственост през миналата година.

Ще бъде направен втори опит за утвърждаване на нов Правилник за организацията и реда за ползване на общинските пазари, след като на предишната сесия, сътворените от временна комисия промени в правилата не бяха одобрени от съветниците.

На заседанието ще бъдат избрани председател и зам.-председател на постоянна комисия „Регионално развитие, международно сътрудничество, европейски програми и проекти" и зам.-председател на комисия „Управление и разпореждане с общинската собственост, приватизация, следприватизационен и следконцесионен контрол".

Съветниците трябва да дадат съгласие за членство и участие в учредяването на Организацията за управление на Варненски Черноморски туристически район и за актулизиране състава на Общинска комисия за обществен ред и сигурност.