/ ОД на МВР-Силистра
Отборът на СУ „Йордан Йовков“-Тутракан спечели надпреварата в областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес на стадион „Луи Айер“ в Силистра.

Отборът на СУ Йордан Йовков  Тутракан е победител в областното състезание  Млад огнеборец
ОДМВР - Силистра

Възпитаниците на инспектор Ивайло Владев победиха в дисциплината „Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека” и останаха втори на „400 метра щафетно бягане с препятствия”, но с най–голям сбор от точки постигнаха първото място и си осигуриха участие на републиканско ниво.
 
Стартират областните състезания "Млад огнеборец" и "защита при бедствия,пожари и извънредни ситуации"

Втори останаха младите огнеборци от СУ „Васил Левски“-Дулово с ръководител инспектор Тихомир Великов, а на трето място се класираха представителите на ПГМТ „Владимир Комаров“-Силистра с треньор инспектор Велимир Николов.
 
Купи и грамоти, осигурени от клуба по пожаро-приложен спорт, връчи и на трите отбора главен инспектор Евлоги Стамов от РД „Пожарна безопасност и защита на населението”.
 
Близо 100 деца са обхванати в общо 9 младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец”, които функционират в Силистренска област през учебната 2018/2019 г.

Състезанията са заключителен етап на подготовката им, провеждана от служители на районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” през учебната година.