Отбелязват Европейския ден на морето с кръгла маса
Отбелязват Европейския ден на морето с кръгла маса / Дарик Добрич

Област Добрич се включва в отбелязването на Европейския ден на морето - 20 май, заедно с областите Варна и Бургас. Събитието "Черноморски хоризонти 2014" ще започне в курортен комплекс Албена, където областният управител Недко Марчев ще открие кръгла маса на тема "Българското Черноморие - европейска туристическа дестинация". За участие са поканени представители на институции, асоциации, туроператорски фирми, неправителствени организации.

Инициативата „Черноморски хоризонти" ще постави акцент върху създаването на Национална морска стратегия, за което работят трите морски области на България чрез подписан Меморандум за сътрудничество между областните управители на Бургас, Варна и Добрич. Очакванията са събитието да бъде стъпка в посока на консолидиране на институциите към реализиране на морска политика, която може да допринесе за икономически ръст не само на черноморските райони, но и на страната като цяло.

Втората част от програмата на „Черноморски хоризонти 2014" предвижда посещение на Културен център "Двореца" в Балчик и разглеждане на изложба на възпитаници от Национално училище по изкуствата Варна.