От утре - студ и сняг до 10 см
От утре - студ и сняг до 10 см / netinfo
За усложнена метеорологична обстановка на 23 декември предупреждават от Министерството на извънредните ситуации. По данни на Метеорологичния център на ВВС утре над цялата страна от запад на изток ще премине студен атмосферен фронт.

Ще бъде облачно и ще превалява сняг, като по-интензивни ще са валежите над Източна България. Очаква се над тази част от страната снежната покривка да достигне до 10 сантиметра. Възможни са заледявания. Вятърът ще бъде от север-северозапад 7-10 м/с, в Източна България и по Черноморието след пладне 12-15 м/с, на пулсове до 18-20 м/с.

Минимални температури ще са между -8 и -3 градуса, а максималните - между -2 и -3 градуса.

От Министерството на извънредните ситуации препоръчват на гражданите преди тръгване на път да проверят автомобилите си за наличието на достатъчно гориво, вериги, въже, фенерче, лопатка и брадвичка. Да се спазва временната маркировка, поставена от контролните органи и пътните служби.

В случай на затъване в снежни преспи да се избягва работата на двигателя на празен ход, поради опасност от отравяне. При усложняване на обстановката, преустановете пътуването, като спрете в най-близкото населено място, съветват още от Министерството на извънредните ситуации.