От Е.ОН предлагат да поемат лечението на пострадалата Дора Ангелова
От Е.ОН предлагат да поемат лечението на пострадалата Дора Ангелова / netinfo

Служител на Е.ОН България Мрежи АД е отговорен за инцидента с падналата в шахта жена в Добрич. Той е отворил капака на шахтата и е влязъл в нея, като не е предупредил за това хората, работещи в книжарницата. Това информират в специално изявление от електроразпределителната компания, дадено след изрично настояване от страна на Дарик радио Добрич.

От Е.ОН определят случилото се с 37-годишната Дора Ангелова на 17 февруари т.г. като "тежък нещастен инцидент". Била е направена вътрешна проверка, установила, че служителят, отворил шахтата, за да отчете данните от намиращите се долу електромери, не е предупредил за това хората, работещи в книжарницата. Според думите на Ангелова така се е постъпвало и при предишни посещения.

Шахтата е била отворена в продължение на едва 5-8 минути, посочват от Е.ОН. Те казват още, че Ангелова е използвала изход на книжарницата, който винаги досега е бил препречен от стилажи, а вратата - заключена. Поради това служителят им е останал с впечатлението, че изходът не се използва.

От Е.ОН поднасят най-искрени извинения на Дора Ангелова и нейното семейство за причиненото страдание, казва се още в съобщението. Представител на фирмата вече е посетил пострадалата в болницата и е предложил съдействие при нейното медицинско лечение. От компанията са категорични, че с готовност ще поемат разходите за лечението й, за което тя вече е информирана.

За да се избегнат в бъдеще подобни инциденти Е.ОН ще проведе извънреден инструктаж на своите служители за обезопасяване на подобен тип съоръжения и гарантиране безопасността на хората около тях.