От днес  се плаща, за да се влезе в курорта Албена
От днес се плаща, за да се влезе в курорта Албена / netinfo

От днес до края на активния туристически сезон “Албена“АД" въвежда на територията на комплекса платен паркинг. Таксата се плаща на изхода на централния КПП, ако престоят в курорта е повече от 30 минути.

До края на април цената е 2 лв., до края на май – 3 лева, а от юни до септември включително – 4 лв. За автобуси и товарни автомобили престоят ще струва 10 лева до края на месец октомври.

Безплатни паркинги се въвеждат за долна зона - паркинга до Автогара «Албена“ и за горна зона – паркинга до хотел “Лазур». 

Абонаментните карти за паркиране са с цена 20 лева за месец април, а за май – 30 лв. За месеците от юни до септември стойността на картата за 1 месец е 50 лв., а за целия сезон от днес до 30 октомври - 250 лв. Водачи на автобуси и товарни автомобили ще плащат за април- 30 лв., за май - 40 лв., от юни до септември - 70 лв. на месец, а за целия сезон - 450 лв.

Гостите на Албена, настанени в хотели, пристигнали с личните си автомобили, получават пропуск на рецепцията на хотела на цена 5 лв. независимо от времето на престоя си.