От БСП обявиха партийната конференция в Добрич за нелегитимна
От БСП обявиха партийната конференция в Добрич за нелегитимна / БСП - пресцентър

Отчетно-изборната кампания на БСП-Добрич е проведена в условията на редица нарушения на уставните норми, както и на указанията на Националния съвет на партията. Това е констатирала проверката на специално създадената работна група към Националния съвет с ръководител Бойко Великов – член на Изпълнителното бюро на БСП. Работната група бе сформирана от Националния съвет на 6 април, когато бе взето и решението, насрочената за 7 април конференция в Добрич да се отложи за 7 май.

На 24 април 2012 г. докладът на работната група е бил приет от Изпълнителното бюро на БСП с всички направени в него констатации за допуснати нарушения. „Работната група ще продължи работата си до провеждането на легитимна отчетно-изборна конференция, която да излъчи ново ръководство на общинската организация и делегати за конгреса на партията през май“ - заяви Бойко Великов на проведена вчера среща с членове на Общинския съвет на БСП-Добрич. Възможно е Националният съвет да предложи и по-късна дата от 7 май за провеждане на конференцията. „Ако не бъдат предприети съответните действия за изпълнение на решенията на Националния съвет и на Изпълнителното бюро, работната група  ще предложи да бъде  търсена политическа отговорност от ръководството на общинската организация на БСП-Добрич“, категоричен бе Бойко Великов.

Потърсен за коментар, пред Дарик областният и общински лидер на БСП в Добрич Владимир Калчев обяви, че местната партийна централа ще се съобрази с решенията на Националния съвет на партията и ще изпълни неговите указания. „Довечера в 18.00 часа ще свикаме партийния актив, за да запознаем хората с констатациите от проверката и ще започнем организация за провеждането на новата конференция, насрочена за 7 май” – каза Калчев.