От „Атака“ се разграничават от координатора си в Каварна
От „Атака“ се разграничават от координатора си в Каварна / netinfo

Политическа партия „Атака" се разграничава от координатора си в Каварна Галина Милчева, съобщават оттам. Тя е уличена в кражба на средства за предизборната кампания, злоупотреби със средства, предвидени за дарения на хора в тежко положение, манипулации с изборните секции и представителите на „Атака" в тях. Милчева е уличена също и в кражба на имущество от партийния клуб в Каварна, за който е отговаряла. Според съобщението, разпространено до медиите, тя си е позволява да гони членове и симпатизанти и спомагала за фалшифицирането на протоколите на СИК, за което ще й бъде потърсена отговорност от съответните органи, тъй като е престъпление, което се наказва от Закона.

Структурите на „Атака" в общините Добрич, Добричка, Шабла, Балчик, Тервел, Генерал Тошево, Крушари и членовете в Каварна се разграничават рязко от всички минали и бъдещи действия на Милчева, казва се още в разпространената до медиите информация.

Областният координатор на партията за Добрич Атанас Атанасов и народният представител Калина Балабанова са извършили проверка и са се запознали с проблемите в общинската организация на партията, след многобройни сигнали до тях в последните седмици. Те са категорични, че Милчева е извършила злоумишлени действия със средства, предоставени й за партийна дейност. Атанасов и Балабанова са се натъкнали и на съществени манипулации в протоколите на СИК в общината.

На 6 юни предстои общинско събрание, на което да бъде избрано ново ръководство на партия „Атака" в Каварна.