Осъдиха условно шофьор, прегазил старец
Осъдиха условно шофьор, прегазил старец / netinfo
56-годишният добричлия Валентин Тинчев ще изтърпи условно наказание от 1 години лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно-превозно средство.

Днес той се призна за виновен пред Добричкия окръжен съд, че на 19.07.2008 година в Добрич като водач на лек автомобил „Рено Клио” е нарушил Закона за движение по пътищата и на кръстовището между бул. „Добруджа” и ул. „Отец Паисий” е ударил 83-годишен пешеходец, пресичащ на червен светофар. Тинчев е оказал помощ на пострадалия, като го откарал в ОАРИЛ в добричката болница, където пострадалия починал.

Добричкият окръжен съд одобри споразумението за налагане на условно наказание на Тинчев, като прие, че то не противоречи на закона и морала, и прекрати наказателното производство срещу него. Подсъдимият е лишен и от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година.

Той е с основно образование и до инцидента е работил като таксиметров шофьор. Тинчев не е осъждан и не е употребил алкохол преди инцидента.