Осъдиха побойник, набил съседката си
Осъдиха побойник, набил съседката си / Дарик Добрич

41-годишен добричлия получи потвърждение на наказателната присъда, съобщават от Окръжен съд. Желязко Стоянов е признат за виновен от Районен съд Добрич в нанасяне на побой и леки телесни повреди на 34-годишната си съседка и нейния 67-годишен баща. Наложени са му две пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца. Стоянов ще трябва и да заплати обезщетение в размер на 800 лева на жената и 1 300 лева на нейния баща.

Инцидентът е станал на 5 април 2012 г. в Добрич. Осъденият и жената били съседи, но имали влошени отношения и били подали в полицията поредица жалби с оплаквания.
В деня на произшествието те отново се скарали, понеже Стоянов ритнал детето на пострадалата. Майката повикала баща си на помощ и когато той дошъл, Стоянов се нахвърлил на двамата. Нанесъл на жената удари с юмруци по главата и й скъсал дрехата, а бащата повалил на земята и го ритал по краката и главата.
В резултат на побоя 34-годишната жена е получила контузия на главата, а баща й - сътресение на мозъка и разкъсно-контузни рани на главата.

Окръжен съд - Добрич прие, че първоинстанционният съд е наложил справедливо наказание. Решението е окончателно.