Осъдиха на 5 години затвор и глоба от 30 000 лева наркоразпространител
Осъдиха на 5 години затвор и глоба от 30 000 лева наркоразпространител / Дарик Добрич

Окръжната прокуратура във Варна постигна ефективна присъда от пет години лишаване от свобода и 30 000 лева глоба за подсъдимия Гюрсел Исмаилов от Добрич, информират оттам. Мъжът беше обвинен за три престъпления за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение - метаамфетамин и марихуана, както и наличие на прекурсори, материали и съоръжения, предназначени за синтез на наркотици.

Варненският окръжен съд определи наркоразпространителя да изтърпи най-тежкото от наказанията за извършените от него престъпления. Деянията, за които 34-годишният Исмаилов беше обвинен, са извършени в изпитателния срок на присъда от 2 години и 11 месеца затвор като участник в организирана престъпна група за същите престъпления, произнесена от Специализирания наказателен съд в София. С настоящата присъда съдът превежда в изпълнение и старото наказание на Исмаилов.

По оперативна разработка на ОД на МВР - Добрич, на 31 юли миналата година при претърсване на гараж, нает от Гюрсел Исмаилов, както и в дома и автомобила на съпругата му бяха открити наркотичните вещества и материалите и съоръженията за синтез на наркотици.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.