Осъдиха 45-годишен добричлия за кражба на 400 лева от дебитна карта
Осъдиха 45-годишен добричлия за кражба на 400 лева от дебитна карта / Дарик Добрич, архив

Наказание 4 години и 6 месеца лишаване от свобода да изтърпи 45 -годишният Иван Ен. Ив. от Добрич, постанови Окръжен съд - Добрич. Той бе признат за виновен за това, че на 24 юни 2010 година в Добрич е използвал чужда дебитна карта и е изтеглил сумата от 400 лв. в 08:46 ч. Картата е с титуляр 27-годишна добричлийка.

Съдът го осъди за това деяние на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 800 лв. Съдът уважи предявения срещу Иван Ив. граждански иск и го осъди да плати обезщетение в размер на 400 лв. за причинените на пострадалата имуществени вреди. Съдът групира това наказание с наложените му от Районен съд - Добрич за кражба при условията на опасен рецидив 3 години лишаване от свобода и постанови той да изтърпи по-тежкото наказание. Съдът го увеличи с 1 година и 6 месеца предвид интензивната престъпна дейност на Иван Ив. Той е осъждан 9 пъти ефективно е търпял наказание лишаване от свобода.

По делото е установено, че на 24.06.2010 г. сутринта около 08.20-08.30 ч. пострадалата е оставила автомобила си „Фолксваган Пасат" пред детската ясла, в която е завела детето си. В колата останала дамската й чанта, а в нея се намирали дебитната карта и мобилен телефон, в който бил записан ПИН-кодът на картата. Няколко минути по-късно жената се върнала и установила, че липсват дамската й чанта и друга с дрехи. Пострадалата уведомила полицията и клона на банката - издател на дебитната карта, за случилото се. След няколко дни тя отново посетила банката и там я уведомили, че от картата й са изтеглени 400 лв. По видеозапис на клиентите на банкомата било установено кой е извършил транзакцията. От него е видно как Иван Ив. държи в ръка мобилен телефон, в който е бил записан ПИН-кодът.