Осъден за шест кражби моли за по-леко наказание
Осъден за шест кражби моли за по-леко наказание / netinfo
На 14 август Добричкият окръжен съд ще разгледа жалбата на 23-годишния Кирил Кехайов срещу наложената му от Добричкия районен съд присъда от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода” при първоначален строг режим. Той е признат за виновен от първоинстанционния съд, че е извършил четири кражби на вещи от автомобили и като помагач е участвал в още два случая на отнемане на чужди движими вещи. Общата стойност на причинените с престъпленията щети възлиза на общо 3 425 лева. Кехайов обжалва присъдата с мотив, че наложеното му наказание е голямо и моли, то да бъде намалено.

Пред Добричкия районен съд Кирил Кехайов и 24-годишният му съучастник Екнур Латиф са признали изцяло фактите в повдигнатото им обвинение и са направили самопризнания. Това е дало основание на решаващия съд да удовлетвори молбата им, делото да се гледа като съкратено съдебно следствие и да им наложи наказания под предвидения в Наказателния кодекс минимум.

По делото е установено, че престъпленията са извършени през ноември миналата година при условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив за Кирил Кехайов.

Изготвената съдебно-психиатрична експертиза на двамата обвиняеми показва, че те са наркотично зависими, но са разбирали свойството и значението на деянията си. Съдебното досие на Кирил Кехайов посочва, че той е осъждан 5 пъти за кражби, измама и вещно укривателство. Три от присъдите са му наложени за престъпления, които е извършил като малолетен. Младежът е роден в Добрич, завършил е само основно образование и работи като строител на частна практика.