Оставят в ареста задържания с марихуана в училищен двор
Оставят в ареста задържания с марихуана в училищен двор / netinfo

23-годишният Мирослав Дяков от Добрич остава в ареста, реши Добричкият окръжен съд, потвърждавайки решението на районната инстанция. Обвиняемият поиска мярката да бъде изменена в по-лека, тъй като се лекува по метадонова програма във Варна и не се знае дали тя е съвместима с условията в следствения арест. Прокурорът се противопостави, изтъквайки, че има реална опасност Мирослав да се укрие или да извърши отново същото престъпление. Обвинението смята, че лечението може да се провежда със съдействието на медицинско лице и в ареста.

Младежът бе задържан на 11 юни т.г. от автопатрул в двор на добричко училище. Разбрал, че е забелязан от полицаите, той е опитал да избяга. Иззети са му пакетчета с 5 грама суха тревна маса, която реагира с полеви тест на марихуана.
 
Мирослав е завършил средно образование, безработен е, не е женен. Осъждан е два пъти за държане на наркотици и веднъж за грабеж. Добричкият окръжен съд прецени, че неговото поведение представлява изключителна степен на обществена опасност. Определението не подлежи на обжалване и протест.