Оставиха в ареста иранец, ползвал чужди документи за самоличност
Оставиха в ареста иранец, ползвал чужди документи за самоличност / Окръжен съд Добрич

Окръжен съд -Добрич потвърди наложената на иранския гражданин Шабар Е. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство на Районна прокуратура - Ген. Тошево за две престъпления. 45-годишният мъж е разследван за използване на чужди документи за самоличност - паспорт на немски гражданин - роден в Иран, издаден в Бремен, Германия. Провинението му е от 17 юли т.г. и е извършено в ГКПП - Дуранкулак пред длъжностно лице - граничен полицай, а след това и пред разследващ полицай. Мъжът е влязъл в страната предния ден, на Аерогара София, без разрешение на надлежните органи на властта.

Мярката му е наложена на 23 юли от Районен съд - Ген. Тошево. Шабар Е. обясни пред Окръжен съд - Добрич, че е пребивавал 25 години в Германия. Той не бил подновил паспорта, с който живеел там, затова използвал чужд. Пристигнал в България заради съпругата си. Иранският гражданин заяви, че не бил направил нищо умишлено и не бил извършил престъпление у нас. Той помоли да бъде пуснат на свобода и обеща да остане в София до приключване на делото му.

След цялостна преценка на събраните по делото доказателства, Окръжен съд - Добрич прие, че първоинстанционният съд правилно е взел спрямо Шабар Е. най-тежката мярка за неотклонение. Решението е окончателно.