Остава топло, но дъждовно
Остава топло, но дъждовно / Sofia Photo Agency - архив

Въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще е по-често значителна, ще има превалявания, на места придружени от гръмотевици. По-големи количества валеж се очакват в следобедните часове в Източна България и планинските райони. Временни разкъсвания на облачността ще има в предобедните часове. Вятърът ще е слаб, с краткотрайни усилвания по време на гръмотевична дейност. Към края на денонощието явленията в повечето райони ще затихнат.

Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса. Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще има превалявания. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Максимални температури: 22-24 градуса, колкото е приблизително температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна. Билата и върховете ще са в облачния слой. Главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, придружени и от гръмотевици. Ще духа до умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 18, на 2000 метра: 10-11 градуса.

Във вторник и сряда отново на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици и усилвания на вятъра. Възможни са градушки. Температурите ще останат без съществена промяна.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред наSinoptik.bg.