Остава топло и ветровито
Остава топло и ветровито / Дарик Добрич, Таня Топалова

Времето ще остане топло и ветровито. Ще духа южен вятър, в Източна България и северно от планините умерен и силен, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури в повечето места ще бъдат между 12° и 17°, в Добрич около 9°. Около обяд от северозапад вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува студен въздух. През нощта срещу четвъртък вятърът и в източните райони вече ще е от северозапад. Облачността ще е предимно значителна. Дъжд ще вали в Югозападна България и южните райони на Родопите. В следобедните часове и през нощта срещу четвъртък от запад на изток ще превали дъжд в цялата страна. Значителни валежи до около 50 л/кв.м се очакват в южните райони на Родопите. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 18 и 23°, в Добрич около 19 - 20°.

Над планините ще има значителна облачност. Дъжд ще вали в южните райони на Родопите и Пирин, а в следобедни часове и през нощта срещу четвъртък ще превали и в масивите от останалата част от страната. Над 2500 метра валежът ще е от сняг, но границата ще се понижава. Ще духа силен и бурен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад.