Остава хладно за сезона
Остава хладно за сезона / Sofia Photo Agency - архив

Атмосферното налягане от запад ще започне да се повишава, приближавайки средното. В съботния ден времето ще бъде твърде хладно за края на май. Ще се задържи предимно облачно и в по-голямата част от страната все още ще превалява. Но в Западна България още преди обяд валежите ще започнат да спират, а към края на деня и облачността да намалява. Вятърът ще бъде умерен от запад. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса, предава НИМХ-БАН.

По Черноморието ще се задържи облачно и все още ще превалява. Вятърът ще е умерен от запад. Максимални температури - около 20 градуса. Вълнението ще е слабо 2-3 бала, а температурата на морската вода вече е 20-22 градуса.

Времето по планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Все още ще превалява. Вятърът по билата ще е силен от северозапад. Хладно, на 1200 м.н.в. около 12 градуса, на 2000 м - около 5 градуса.

В неделя и понеделник ще има и слънчеви часове, но главно около и след обяд отново ще се развива купеста облачност и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 19 и 24 градуса.