Осигуряват транспорт за инвалиди в изборния ден
Осигуряват транспорт за инвалиди в изборния ден / netinfo
Общинската избирателна комисия посочва секциите, които са подходящи да бъдат обособени за гласуване на избиратели с физически увреждания на опорно-двигателния апарат или със зрителни увреждания. Такива секции ще има:

· В Дневен център за деца с увреждания (сграда Детска ясла № 4) – секция № 6

· В ЦДГ № 24 на ул.”Дунав” 16 – секция № 54

· В ЦДГ № 12 на ул.”Вардар” 67 – секция № 58

· В ОУ “Й.Йовков”- секция № 87

· В ОУ “П.Волов” – секция № 122

· В СОУ “Л.Каравелов” – секция № 114.

С табели и знаци общинска администрация ще обозначи допълнителното предназначение на тези избирателни секции. Съгласно Закона за местните избори, избирател с физически или зрителни увреждания може да гласува и в избрана от него подходяща секция.

Хората, нуждаещи се от помощ за придвижване до избирателните секции в изборния ден, ще могат да подават заявки – от 6.00 до 18.15 ч. в изборния ден - на телефони 600-416 и 600-702 в Общината, а в седмицата преди изборния ден и на адрес: Община град Добрич, ул.”България” 12, град Добрич (до дежурния екип за Местни избори). От Общината е осигурен автомобил, пригоден за транспортиране на хора с увреждания, за ползването на който не се заплаща.

Предварително в петък от 8.00 до 19.00 ч. може да се направи заявка и в ПГ „Комерс” за ползване в изборния ден на специализирания микробус за хора с увреждания  - на цената на билет от градския транспорт. Телефонът за заявки е 601-400.