Още 1380 лева за Алекс след концерта на Мюзик айдълите
Още 1380 лева за Алекс след концерта на Мюзик айдълите / netinfo

1380 лева е набраната сума след втория благотворителен концерт в подкрепа на 4-годишната Александра Маркова от Добрич, съобщиха организаторите от сдружение „Ръка за таланта".

На сцената в органовата зала в Добрич пяха добричките Мюзик айдъли Кремена Димитрова, Дамян Попов, Гергана Коева, Валентина Димитрова и Мария Попова. Заедно с популярните изпълнители пред публика се представиха и деца от сдружение „Ръка за таланта", Школата за класически балет към общински младежки център „Захари Стоянов", съставът за стари градски шлагери „Добрич" и формация „Новите" към СОУ „Св. Климент Охридски". По покана на организаторите на концерта присъстваха и възпитаници на дом „Дъга".

11 418 лева е набраната до момента сума за лечението на Александра Маркова в Израел, която страда от церебрална парализа и епилепсия. За първия курс на лечение на детето са необходими общо 35 000 лева.

Лица на кампанията „Да протегнем на Алекс ръка" станаха популярните рапъри Румънеца и Енчев, които пяха благотворително за Алекс в първия организиран в нейна подкрепа концерт. В кампанията вероятно ще се включат и други звезди на българската поп и фолк музика, родом от Добрич - като Миро и Преслава, които вече са заявили принципното си съгласие, информират организаторите.