Организират първото зумба парти в Добрич
Организират първото зумба парти в Добрич / netinfo

Първото зумба парти в Добрич ще се състои на 27 януари от 20.00 часа в Сити Център „Луксор" /в сградата на областна управа/. Партито се организира по повод една година от създаването на Танцов комплекс „Алексия-Изида", съобщи хореографът на Зонална танцова организация „Алексия" Севдалина Мавродиева. Тя сподели пред Дарик, че за тази една година много добричлии, посетили комплекса, са се научили да танцуват и са преоткрили танците като начин за раздвижване и за прекарване на свободното време.

Специално за партито от Варна ще пристигнат зумба инструкторите от клуб „Огледало". Входът е свободен.

Зумба е занимание, което се провежда в цял свят. Това е комплекс от танци и аеробика, достъпен за всеки. Зумба използва лесни за изпълнение движения, които се запомнят бързо и не изискват предварителна танцова или друга подготовка. Използват се много латино ритми, като меренге, регетон, бачата, салса, танго, ча-ча, самба, калипсо, диско, хип хоп, фънк, реге др. Зумба е предназначена за всички, без ограничения на възраст и пол и е идеалната форма за семейно забавление и отмора.

Проявите около годишнината на „Алексия-Изида" включват и благотворителен концерт, който ще се проведе на 3 февруари от 18.30 часа в Младежкия дом. Ще участват с всички формации на „Алексия", както и поп изпълнители от Добрич. Събраните средства ще бъдат предоставени в полза на дете-аутист.

На 10 февруари, в Сити Център „Луксор" от 20.00 часа ще се състои и салса парти, като входът отново ще е свободен.

През месец февруари в Танцов комплекс „Алексия-Изида" ще бъдат разкрити 12 танцови групи за начинаещи, съобщи още Севдалина Мавродиева.